Szakértői találkozó a lehető legjobb START2ACT képzésért

2017-ben fognak elindulni a START2ACT ingyenes oktatási programjai. A minél hatékonyabb megvalósítás érdekében partnereink különböző eseményeken vesznek részt – itt olvashatsz a legfrissebb találkozóról.

2016 Szeptember 29-én került megrendezésre a CentERdata által egy szakértőtalálkozó. A találkozó célja a tréningek és a KKV-knak és startupoknak szóló mentorálási programok hatékony felépítésének kidolgozása volt. Különböző egyetemekről érkezett szakértők, szakmabeliek és inkubátorok voltak jelen a továbbképzésen. A szakértők különböző szakmai háttérel rendelkeztek a fogyasztói pszichológia, a viselkedési közgazdaságtan, az energia, az ösztökélés (nudging) területétől kezdve a vállalkozói szektorig.

Az ülés a következő három téma köré épült:

  • Hogyan tudjuk biztosítani, hogy a KKV-s és startupok figyelembe vegyék az energiahatékonyság rövidtávú döntéseken alapuló, de hosszú távra nyúló következményeit?
  • Hogyan tudjuk motiválni a KKV-kat és startupokat az energiatakarékos magatartásra?
  • Hogyan növeljük a tudatosságot a startupok és KKV-k körében?


A megvitatást követően világossá vált, hogy a mentorálási és tréningülések tartalmát lehetőleg a résztvevő startupok és KKV-k igényeire és üzleti elképzeléseire kell szabni. Mivel számos startup és KKV küzd a túlélésért, ezért azok csak abban az esetben fognak energiahatékony lépéseket tenni, ha azok minimális többleterőfeszítéssel járnak. Ilyen például, ha már létező, rendelkezésre álló információs csomagokra, alkalmazásokra és tesztekre támaszkodhatnak. Ezenkívül a legtöbb alkalmazott nincs tudatában az ökológiai lábnyomának. Fontos lenne rávilágítani tevékenységeik hatására: megfelelően viselkednek? Milyen területeken tudnának még javítani? A következő hónapokban a START2ACT partnerek ennek szellemében fogják továbbfejleszteni a tréningek és mentorálási programok anyagát.

 

Porada dnia
Zmniejsz jasność ekranów aby zaoszczędzić energię!

Czy była przydatna?