Energiahatékonysági workshop a Bálna Budapest Rendezvényközpontban

Energiahatékonysági workshop a Bálna Budapest Rendezvényközpontban

2017. szeptember 14-én megrendezésre került a START2ACT programsorozatának harmadik energiahatékonysági üzleti workshopja, amelynek ez alkalommal  a Bálna Budapest rendezvényközpont adott otthont. A 2 órás workshopot  a START2ACT a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal közösen szervezte.

A tréning Dr. Tóth Gergely, a Pannon Egyetem Georgikon karának közgazdász egyetemi docense, a KÖVET Egyesület titkárának előadásával kezdődött, aki a hasznos és kézzelfogható gyakorlati példák mellett a a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának elméleti hátterét mutatta be.  Emellett a zöld tanúsítványok is helyet kaptak előadásában, így a résztvevők megismerhették, hogyan kommunikálhatják a nyilvánosság felé az energiahatékonysággal kapcsolatos eredményeiket.

 

 

Ezután Kozák Balázs, környezetmérnök, valamint a Geonardo Kft. START2ACT projekt hazai szakértője járta körbe a legfontosabb energiahatékonysági témákat. Előadásában kiemelt hangsúlyt kapott a hűtés-fűtés, világítás, valamint az irodai elektronikai eszközök energiafogyasztásának csökkentési módszerei.

Az energiacsökkentési kampány alapvető eleme az energiafogyasztási mérés és monitoring. A workshop résztvevői Kocsis Frigyes, az Energrade Kft. képviselőjének segítségével, aki a KOM Központi Okos Mérés Zrt. programjának működési kereteit ismerhették meg.

Az előadás végén egy olyan ellenőrzőlista került bemutatásra, amely kiindulási pontot és támogatást nyújt az energetikai állapotfelméréshez. Segítségével a jelenlévő KKV-k képviselői akár azonnal fel tudják mérni irodájuk energiafelhasználását, amely az energiacsökkentési kampány első lépése.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt a networkingre és a workshopon ismertettek megvitatására. A KKV-k számára rendezett eseményeknek azonban ezzel nincs vége: a START2ACT további energiahatékonysági workshopok mellett ingyenes, helyszíni tréningeket kínál, valamint egy online tudásbázis, e-learning, és energiahatékonysági verseny segítségével motiválja a célcsoportot az energiafelhasználásuk csökkentésére, és arra, hogy a fenntarthatóság útjára lépjenek.

Porada dnia
Zwiększ świadomość energetyczną swoich pracowników. Duża część zużycia energii wynika z postaw pracowników.

Czy była przydatna?